Dan ruikt het paard de stal

19/12/2006

“All work and no play makes Jack a dull boy”, tikte Jack Nicholson in The Shining (zie mijn blog van 19 oktober) duizenden keren op zijn schrijfmachine, tot hij de bijl ter hand nam.

Exact zo is het afgelopen week gelopen, behalve dat van die bijl dan. “Vlaanderen in Actie” werd steeds letterlijker, zelfs in het weekend, maar donderdag is het eindelijk zover. Die schrandere Mimi Lamote is vorige vrijdag door Yves Leterme voorgesteld nadat ze volgaarne had aanvaard om Voorzitter te worden van het Vlaams Sociaal-economisch Forum. Om het niet te dol te maken, zal ik het nog niet hebben over de keurtroepen van de Vlaamse vrouwelijkheid die het Forum gul zullen bevolken. Laten we zeggen dat ik al aanvragen binnen heb om tussen X en Y gezeteld te worden. Tot verslagenheid van menigen zal het trouwens niet Annelies “ik ben stout maar wel degelijk” Becq (zie mijn blog van 5 oktober)zijn die ons door de namiddag zal helpen, maar Bruno “ik ben dubbel zo degelijk als ik stout ben” De Keyser van Kanaal Z en de Knack op de teevee. Het wordt goed, het wordt heel goed, maar… het is enkel voor Forumleden. Gelukkig duwen we voldoende pers in de zaal zodat u er ook iets aan heeft.

Overworked en underplayed als ik was, heb dus niet kunnen bloggen over Nonkel Van Grauwel, die plots vindt dat de economie niet meer moet groeien, of over VW Vorst waar men zich begint af te vragen of hun voorstellen niet te goed waren, over de nachtelijke tandpijnen van M., over de Walen die al te geinig worden, enzoverder. Spijtig, spijtig, maar aanstaande donderdag gaan we antwoorden krijgen op de vragen die de Vlaming zich stelt. Hou uw voorpagina in het oog!

Wie weet schrijft u onverwacht deze week nog

Karel