De Alsipo

28/09/2006

Het wordt pijnlijk. Daarnet een rondje Pieter-De-Crem-bemodderen gezien op Canvas. De knakker Karl Van den Broeck had zelfs een merkwaardige theorie ontwikkeld: een nipte absolute meerderheid is ondemocratisch; dat betekent eigenlijk ook dat een nipte absolute minderheid ondemocratisch is, nee? Dat gaan ze in Antwerpen graag horen.

Jaloers zijn ze. Net zo jaloers als op de Vlaamse regering die het veel te goed doet om goed te zijn. Vandaag in de pers gepiep over het gebrek aan debat rond de Septemberverklaring; wat moet je nu in godsnaam zeggen als we goed bestuurd worden? Ludwig Caluwé zat er boef op gisteren. Vanavond op Canvas gepiep over de “megalomane” De Crem en verdachtmakingen dat de mensen geen kritiek durven geven. Hoe kun je nu megalomaan zijn in Aalter? Of zou die dekselse Pieter een soort Alsipo hebben, een Alterische Sicherheitspolizei, die dossiers aanlegt in de kelders van het Cremlin? Bracke die De Crem een PS’er noemt en zich in zijn ijver vergaloppeert bij de berekening van de schuld per Aalterse capita. Tss, jaloers zijn ze.

Voor men begint te denken dat ik blog onder druk van de Lesipo (de Letermische Sicherheitspolizei) schrijft u morgen over iets anders

Karel