Goede voornemens op papier

15/11/2006

Vakantie (het feest van de Koning en zijn familie) is niet alleen een gelegenheid om ziek te zijn maar ook om te werken. Mijn missie deze voormiddag: verzamel vier handtekeningen van de juiste Vlaamse ministers om een document (waarover ik u ten vroegste dinsdag meer over mag vertellen) te ondertekenen. Yves en Fientje Moerman bevonden zich op het Creativity World Forum in Gent. Gelukkig verliet Moerman even de zaal om in een achterkamertje wat dringende documenten te tekenen, zodat mijn brief er ook nog wel bij kon. Toen Yves naar zijn volgende afspraak vertrok, kon ik ook hem het document voorleggen. De plaats waar dat gebeurde en vooral de manier waarop “zijn voor onze memoires”. Met een zwaar hart verliet ik het ICC, want ook ik was ingeschreven, net als vele honderden anderen. Het belooft vandaag en morgen een zeer Amerikaanse show te worden, afgaande op de duopresentatie van Flanders DC-baas Lorin Parys, ex-woordvoerder van Patricia Ceyssens en zijn sidekick  die iets te nadrukkelijk kwijt wou dat ze ook een aantreprennoer was. Lorin is natuurlijk een beetje besmet sinds zijn verblijf in een New Yorks advocatenkantoor. Toch benieuwd of de transatlantische aanpak van innovatie ook hier in Vlaanderen potten kan breken.

Terug naar Brussel om met de hulp van de Securitas-agent binnen te breken op het kabinet van Kris Peeters. Die was in gesprek met Pascal Sertyn van De Standaard, maar kwam graag even piepen en tekenen. Aan de overkant van de straat was het Dirk Van Mechelens chauffeur die me binnenliet. De minister was druk aan het vergaderen en zijn zeer Antwerpse secretaresse hielp me aan de laatste handtekening.

Op ons eigen kabinet vond ik drie collega’s aan het werk. Ik vond er ook zes te schrijven adviezen voor de Ministerraad terug en één te becommentariëren non paper. Bovendien bleken er ook collega’s thuis aan het werk en uiteraard in heel wat Vlaamse en niet-Vlaamse bedrijven zodat het toch nog gezellig werd in mijnInbox.

U bericht morgen over zijn wedervaren in het turks bad van LA Gym 2 in de Koekenstad

Karel