Het avondland in de late namiddag

09/10/2006

Europa heeft toch echt wel een probleem, hoor. Deze namiddag had ik van vier tot zes moeten luisteren naar de openingssessie van de European Week of Regions and Cities, een jamboree georganiseerd door het  Comité van de Regio’s. Het thema was “How to better organise PPP”. Klonk veelbelovend, zeker omdat de zeer Portugees uitziende Barroso zelve ging spreken en meer nog omdat Philippe Maystadt, de baas van de EIB, in het panel zat. Ik ga best graag naar die Europese feestjes, zeker als ze op de Cinquentenaire georganiseerd worden. Altijd schoon volk te zien ook; wat wil je, de Europese salarissen laten ruime aandacht voor persoonlijke hygiëne en vestimentariteit toe. De sfeer zat er dus in bij mij,  zeker toen Luc Van den Brande een half uur te laat kwam. Nog niks veranderd…

Maar het bleek alsnog een tegenvaller. Maystadt had zijn deputy gestuurd, de speech van de Commissievoorzitter (en de andere eigenlijk ook) was saai en iedereen praatte met een zeer slecht Engels accent. Het debat was bloedeloos en over Public Private Partnerships is enkel in de meest platte algemeenheid gepraat, althans tot 17u14, want dan ben ik de zaal uitgevlucht, met hoofdpijn maar wel blij dat ik nu tenminste op tijd ging zijn voor mijn afspraak om 19u in Antwerpen. Ik neem me voor om pas in 2008, als Van den Brande de keet overneemt, terug te komen.

Bij KVIV op de Desguinlei werd het een heel creatieve meeting. Op slag was de hoofdpijn weg! Het jaarthema voor 2007 is de Bouw en we bereiden met een stuurgroep de esbattementen voor. Vandaag met onze subgroep over mobiliteitsinfrastructuur, donderdag plenair. Ik kom daar later deze week op een even laat uur op terug, want die stuurgroep, dat is een plezante bedoening.

Karel