Het Grote Werk…

20/05/2014

…waarover eerder sprake, komt op 23 mei aan de oppervlakte – bijna vier jaar later. In vergelijking met het nogal experimentele Zarre en zichzelf lag de lat een stuk hoger.

Allicht kan het nog beter, moet het nog beter kunnen. Welke schrijver begint aan iets nieuws zonder de ambitie om zijn vorige boek te overtreffen?

Het is uitdagend wit, dat werkblad van mijn schrijftafel. Witter dan de leegste eerste bladzijde van mijn nieuwe roman (nee, dat is niet waar want ik heb al 1710 woorden). Vandaag heet hij nog Het woonwoud. Mijn hoofdpersonage is een Berlijnse technicus die van zweefvliegen houdt. Zijn vrouw is psychotherapeute en zit in het roller derby. Ik kijk al uit naar het veldonderzoek.

Afspraak in oktober 2016, wanneer Vlaanderen en Nederland het schwerpunkt zijn op de Frankfurter Buchmesse.

Zei iemand daarnet ambitie…?