Zweet parelt niet alleen op vrijdag

16/02/2007

Vandaag was de dag der dikke truien maar vergis u niet, op het kabinet werken we zodanig hard dat we zelfs bij achttien celsiusgraden nog zweten. Daarom bekruipt ons ook in de winter al eens de lust om koelsystemen in onze kantoren in werking te stellen. En daarom is het zo koud in het bureau van onze kabinetschef.

Maar volgende week is het krokusvakantie, dus is er tijd om eens door te werken. Dit betekent vooral – naast de andere, geheimere bezigheden – het lezen ener studie over de tweede sluis op de linkse havenoever in Antwerpen, de uitstekende Serv-studie rond alternatieve financiering en een artikel terzake van Georges Stienlet (Inspecteur-generaal van Financiën en allegorisch romanschrijver) in het Documentatieblad van de FOD Financiën, enige nota’s van het Vlaams Kenniscentrum PPS, een VBO-studie over industriebeleid, een themanummer over CO2 van het Febiac-tijdschrift, de nazorg voor de Task Force START over de luchthaven van Zaventem, de voorzorg voor het e-vignet, de nieuwjaarsspeech van gouverneur Paulus (in een boekje van 73 bladzijden, meneer) en de Mondeo-test van Yves Leterme op het parcours in Lommel. Mijn rol in dit laatste beperkt zich echter tot het voorbereiden van het interview achteraf. Gelukkig heb ik de bovenbaan van het centrale ovaal ooit intens getest toen ik er voor Kanaal Z in 2003 de eerste aflevering maakte van de glorieuze reeks “Innoveer!”.

Vrijdag is er geen ministerraad, dus is er tijd om vakantie te nemen. Om thuis te werken. En anticipatief uit te rusten voor de reünie met de makkers van de KMS.

Karel